Norvegija

Lietuviams iš viso pasaulio.

Re: Norvegija

Standartinė donatukass » 2012 Gru 29 22:39

nėra bendro atsakymo į tavo klausimus. vienas atvažiuoja be kalbos be nieko, ir gauna darbą ir gerai uždirba, kitas su kalba ir įgūdžiais neranda darbo.. pirmasis sakys, kad viskas labai paprasta, o antrasis gi, sakys, kad viskas kur kas blogiau nei sako pirmasis..

pvz aš iš vis atvažiavau „iš lempos” per LT agentūrą, gavau palyginus su dabar kapeikas, gyvenau barakuose, ir buvo gerai. dabar turiu pastovų darbą žuvies fabrike, darbas man įdomus ir patinka, daug vietos tobulėjimui, tik noro reikia.

kalba pas mane laužyta anglų. Norvegų - menki pradmenys.

pinigai - oriai pragyvent užtenka ir sutaupyt išeina.

Nuoma, nuomojamės su žmona pusrūsį, virš mūsų norvegų šeima gyvena. kaina - per savaitę uždirbu daugiau.

pas mane darbe dirba daug lietuvių tiesiogiai fabrike, ir daug per agentūrą sezoniniams darbams. kas dirba tiesiogiai, dirba 7,5val per dieną, gali atsisakyt dirbt viršvalandžius ir dėję skersą gauna pastovias pajamas ir gyvena sau. Žmonės dirbantys per agentūrą kaip mazgotės, jei darbo yra - aria, darbo nėra - sėdi namie. atlyginimas tiesiogiai priklauso nuo išdirbtų valandų. tai čia kaip pasiseks.

manau vieningo atsakymo nesulauksi. tai kol nepatirsi pats savo kailiu, manau į klausimus nebus atsakyta .
Vartotojo avataras
donatukass

Has thanked: 2 times
Been thanked: 54 times
Passat modelis: B6

Standartinė tushas » 2012 Gru 30 12:01

va, per ta agentura ir as dirbu,kolkas be kontrakto, sake ismoksiu norvegu ,gausiu kontrakta, nekenciu kontraktiniu, ju nepadaryta darba turim uzbaigti mes :D o del darbu sunku, per beveik trys metus nei vienas ismestas is darbo erelis nerado darbo,o ju maciau daug, kiekviena sezona vis nauji atvaziuoja ir skundziasi, kaip cia galima dirbt ! :D
Vartotojo avataras
tushas

Has thanked: 5 times
Been thanked: 28 times

Standartinė donatukass » 2012 Gru 30 14:17

Opus Baltukum? :)
Vartotojo avataras
donatukass

Standartinė cK_ » 2012 Gru 30 14:23

Tada nekažką, bet gal vistiek kaip nors pavyks :D Reiks pažiūrėt kokių skelbimų puslapių ir parašinėt laiškus. Gal pavyks.
VW Passat B5+ 1.9TDI PD 96kW
Past:
VW Passat B4 2.0 85kW
VW Passat B5 1.9 TDI 81kW
Audi A4 B5 1.9 TDI 81kW
Vartotojo avataras
cK_

Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times
Passat modelis: Neturiu

Standartinė donatukass » 2012 Gru 30 14:34

aš pats realiai nesu ieškojęs darbo NO, kaip jau rašiau, iš lempos nuėjau į jau minėtą agentūrą ir pasiūlė darbą. o kiek teko kalbėt su ieškančiais ar ieškojsiais darbo, tai CV siuntinėjimas - bergždžias reikalas. Reikia eit pas potencialų darbdavį su CV rankose ir šnekėtis. Norvegams svarbus tas pirmas įspūdis, kurį tu jiems paliksi klausdamas dėl darbo ir palikdamas CV. jei sužavėsi, prisimins, kad toks buvo ir galbūt pasiūlys esant galimybei.. jei pasirodysi esąs grybas, tai CV iškart keliaus į recycle bin. :) tik reikia nepamiršt, kad norvegai daugumoj veidmainiai, kad iš koks šlykštus bebūtų ieškantis darbo, norvegas vistiek jam šypsosis ir bus malonus :lol:

p.s. sėkmės ieškantiems darbo, man rodos, kad po naujų prasideda sezonas silkių fabrikuose ;)

--------papildyta--------

atsimenu pernai variantas fabrike buvo. po fabriką blaškėsi dvi panos, ieškojo šefo, norėjo dėl darbo pašnekėt, surado šėfą, sako mes čia darbo ieškom, bla bla bla.. šefas klausia manęs, ar būtų vietos porai panu, sakau kaip tik dviejų trūksta. tai iškart aprengėm specofkes ir į produkciją. panos su makiažu ir išeiginiais rūbais, nei pasiruošusios nei ką :lol: nusišypsojo laimė kai mažiausiai to tikėjosi :)
Vartotojo avataras
donatukass

Standartinė tushas » 2012 Gru 30 14:45

magma consulting :D opusas versdavo tingyniaut zmones, buvo stafke 4000lt lygtais i rankas per men,tu aisi ar neisi i darba , tai kazkas ten ivyko, perejo i musu agentura fabrikas :D pas mus jau nauju atvaziuoja 13lygtais, ne kiekvienas gali isdirbt po 16val pakuot susiktas silkes i dezutes :D ar stovet ir ziuret ,kur bloga kur gera mest :D cK registruokis per agenturas,kaune on off, magma , opusas, kai ten nuvyksi ir uzsidirbsi pinigo galesi ieskot geresnio darbo, gal su tiesioginiu kontraktu
Vartotojo avataras
tushas

Standartinė donatukass » 2012 Gru 30 15:24

aš ir taip manau, kad geriau per kokią agentūrą būnant ieškotis normalaus darbo, nes kažkokias pajamas bent turi.. jei nieko nedirbdamas ieškosi, tai reikia nemažai atsežt, nes gyvenimas čia brungus :D tik vienas kėblumas būtų, kad jei dirbant po 16 val dar ir darbo ieškotis, ne kiekvienas turi tokius tvirtus kiaušus :lol:

o Opuso mūsų fabrikas irgi atsisakė, ir dar yra fabrikų, kurie atsisakė.. kiek girdėjau, nes su mokesčiais vargalindavo kažką, ir šiaip nuo 2012 sausio berods visos agentūros turėjo būt norvegiškos, tai opuse piristroikos buvo, gal dėl to daug kas jo ir atsisakė. bet man ten visai gerai pradžiai buvo, neturiu nieko pikto prieš juos.
Vartotojo avataras
donatukass

Standartinė tushas » 2012 Gru 30 15:31

musiskiai taip daro, per norvegiskas agenturas laksto darbo iesko, o jo kaip ner taip ner :D pas mus fabrike yra dvi chebros, vieni prie silkes kiti prie baltos zuvies, man pasiseke, prie silkes nepadirbciau, tapacia diena buciau metes darba, ten dirba seniai ir kam su galva negerai :D
o man opusas nieko neatrase, kai siunciau jiems savo cv, piktas as ant ju :D
Vartotojo avataras
tushas

Standartinė donatukass » 2012 Gru 30 15:55

nu į opusą aš ėjau gyvai šnekėtis ;)
Vartotojo avataras
donatukass

Standartinė tushas » 2012 Gru 30 16:12

ck, vienu zodziu vaziuok pas mane , pasatas pas tave universalas, dauk alaus tilps, cigarku lietuvisku :D pradziai gyvenimo pasidarysi pinigo.
Vartotojo avataras
tushas

AnkstesnisKitas

Grįžti į Užsienis

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių