nėra bendro atsakymo į tavo klausimus. vienas atvažiuoja be kalbos be nieko, ir gauna darbą ir gerai uždirba, kitas su kalba ir įgūdžiais neranda darbo.. pirmasis sakys, kad viskas labai paprasta, o antrasis gi, sakys, kad viskas kur kas blogiau nei sako pirmasis..
pvz aš iš vis atvažiavau „iš lempos” per LT agentūrą, gavau palyginus su dabar kapeikas, gyvenau barakuose, ir buvo gerai. dabar turiu pastovų darbą žuvies fabrike, darbas man įdomus ir patinka, daug vietos tobulėjimui, tik noro reikia.
kalba pas mane laužyta anglų. Norvegų - menki pradmenys.
pinigai - oriai pragyvent užtenka ir sutaupyt išeina.
Nuoma, nuomojamės su žmona pusrūsį, virš mūsų norvegų šeima gyvena. kaina - per savaitę uždirbu daugiau.
pas mane darbe dirba daug lietuvių tiesiogiai fabrike, ir daug per agentūrą sezoniniams darbams. kas dirba tiesiogiai, dirba 7,5val per dieną, gali atsisakyt dirbt viršvalandžius ir dėję skersą gauna pastovias pajamas ir gyvena sau. Žmonės dirbantys per agentūrą kaip mazgotės, jei darbo yra - aria, darbo nėra - sėdi namie. atlyginimas tiesiogiai priklauso nuo išdirbtų valandų. tai čia kaip pasiseks.
manau vieningo atsakymo nesulauksi. tai kol nepatirsi pats savo kailiu, manau į klausimus nebus atsakyta .